Sunday, April 24, 2011

WARTAWAN HARAKAH GELAR ANWAR PELIWAT!!?

Ramai wartawan 'bersimpati' dengan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim yang secara tiba2 membatalkan sessi lawatan ke Negeri Pulau Pinang atas alasan penyakit lama beliau telah kembali. Ianya secara tiba2 diserang setelah Anwar pulang dari luar Negara. Setakat hari ini, tiada seorang pun pemimpin2 Pembangkang menemui Anwar yang terus pulang ke rumah. Mungkin ramai wartawan yang menantikan Anwar di Pulau Pinang untuk menjawab Keputusan Kajian Video Seks beliau dari Korea Selatan. Melayu CinDia tidak kisah jika wartawan yang dikatakan Anwar sebagai 'Media Perkakas UMNO' ini naik jelak dengan alasan bodoh beliau. Namun, yang tak disangka, wartawan dari sebuah akhbar Pembangkang pun naik menyampah dengan alasan bodoh Anwar itu. Sempat lagi mencelah, "Mana tak sakit.. Berapa round dia balun dekat Jepun?". Terpinga2 semua wartawan. Pelik.

Wartawan akhbar Pembangkang itu turut mengeluh dengan sikap Anwar yang acap kali memberi alasan2 'kegemaran' beliau apabila berhadapan dengan situasi2 sebegini. Beliau juga mengatakan telah sekian lama bekerja dengan akhbar rasmi PAS itu dan sudah boleh membaca helah2 Anwar. Apa sememangnya tidak akan menjawab secara spontan jika beliau tidak bersedia. Beliau akan mengelak terlebih dahulu dari menemui mana2 Media lalu menunggu sehingga beberapa hari bagi menangkis dakwaan tersebut. Beliau itu sangat musykil apabila strategi2 sebegini seringkali digunapakai oleh Ketua Pembangkang ini. Walhal, ketika di luar Negara ramai rakan2 wartawan tersebut menjelaskan Anwar kelihatan sihat dan aktif.Mengenai dakwaan Sakit Tulang Belakang Anwar, beliau mendakwa semua orang tahu itu semua hanyalah penipuan semata2. Sakit yang dihadapi oleh Anwar sebenarnya tidaklah sehingga perlu menggunakan kerusi roda. Beliau masih mampu berjalan, Akan tetapi, itulah mukadimah strategi meraih simpati rakyat setelah dibebaskan dari Penjara 1 ketika dahulu. Beliau sendiri telah menemuramah kesemua pegawai yang ditugaskan untuk mengawasi Anwar di Penjara. Itu semua hanyalah helah dan pembohongan. (Video di atas telah jelas membuktikan kenyataan wartawan tersebut).

Beliau juga berasa sangat kesal dengan permainan kotor politik dalaman PAS yang bagi beliau sudah pada 1 tahap yang tidak mampu dikawal. Ustaz Nasharuddin yang bagi beliau seorang yang sangat pemurah dan berjiwa rakyat berkorban dan berundur akibat desakan puak2 Pengkhianat Perjuangan PAS. Hadi Awang mesti lakukan sesuatu bagi menyelamatkan PAS. Beliau merayu agar identiti beliau tidak didedahkan kerana naluri beliau masih menyayangi PAS dan akan memastikan PAS akan terus terpelihara di bawah kepimpinan Ulama'.


5 comments:

 1. post kat atas nampak macam andu domba dan melaga-lagakan orang

  ReplyDelete
 2. ofer punggung kt cni plak??? jom tgk cni..
  http://rinnzbundle.blogspot.com/2011/04/offer-punggung.html

  ReplyDelete
 3. Blog puak satu lagi apa kurangnya mengadu domba dan melagakan org.... maksum ke blog2 lawan?

  ReplyDelete
 4. mari undi di sini

  http://mari-mengundi.blogspot.com

  ReplyDelete