Monday, October 17, 2011

Nik Aziz , Zaid Ibrahim Derhaka Titah Sultan !!!


Sanggahan Terhadap Titah Sultan Selangor

Sultan Selangor , Sultan Sharafuddin Idris Shah telah mengulangi titah baginda supaya masjid & surau di Selangor tidak dijadikan gelanggang untuk berpolitik & tempat untuk mengadakan demontrasi negatif . Baginda bertitah di majlis perasmian Masjid Taman Cheras Jaya , Kuala Lumpur .

Ucapan larangan Baginda ini berkaitan dengan aduan rakyat kerana pakatan pembangkang & menyalahgunakan masjid & surau semasa berkempen di PRK Hulu Selangor.


Nik Abdul Aziz Nik Mat menyanggah titah Sultan Selangor dengan menyatakan bahawa perbuatan berkenaan tidak salah & menyifatkan larangan itu saki baki ajaran penjajah . Beliau juga mengatakan “Sultan tidak boleh mengeluarkan arahan atau perintah seperti zaman Raja – raja Melaka dahulu”.

Nik Aziz mahukan masjid diguna untuk berpolitik & menganggap titah DYMM Sultan Selangor adalah karut .

Kenyataan Tok Imam ni turut dipersetujui oleh Penyelaras Parti Keadilan Rakyat (PKR) Zaid Ibrahim yang menganggap larangan berpolitik di masjid sebagai pandangan peribadi Baginda.

Sedangkan perintah Sutan pun ingkar , inikan pula hendak dengar masalah rakyat . Wahai Nik Aziz & Zaid Ibrahim , Bagaimana Pakatan Rakyat nak mentadbir kerajaan ?.Titah Sultan pun diperkecilkan .

DAULAT TUANKU

Posted by Gempur Wangsa

2 comments:

  1. kalau aku jadi sultan.dah aku hukum 2 ekor ni.

    ReplyDelete
  2. ayat al Quraan semuanya berkaitan politik,itu sebab nya di mesjid misti cakap politik.Nabi Muhammad selama 40 tahun berdakwah tidak pernah menyebut perkataan poliitk(siasah),tapi ajaran baru tok garu,ayat Quraan semua politik.Syurga neraka -politik,dosa pahala-politik,sembahyang -politik,puasa -politik,alif lam mim -poliitk,bismillah hirrahmann nirrahim-poliitk.Ini ertinya tok guru gila politik.Kalau ada 2 orang macam ni kat Malaysiani,hancur ugama,handur bangsa di buatnya.

    ReplyDelete