Thursday, May 10, 2012

Hudud Di Kelantan,Pas Masih Tunggu Masa??

HULU TERENGGANU - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata hukum hudud bukan sesuatu yang menjadi keutamaan walaupun ia akan dilaksanakan sekiranya Pakatan Pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan
negara.

Menurutnya, hudud akan dilaksanakan terlebih dahulu kepada umat Islam sementara bukan Islam diberi pilihan (untuk menerimanya atau tidak).

"Bagaimanapun, ia mesti dilaksanakan mengikut proses demokrasi. Kita dahulukan yang mana dahulu, kita selesaikan masalah, atasi kemiskinan dahulu.

"Hukum hudud tidak boleh dilaksanakan, hukum mencuri tidak boleh dijatuhkan sekiranya gaji minimum tidak dilaksanakan.

"Sebagai contoh, gaji minimum kena ada, kalau dia mencuri sebab gaji tak cukup, ia (hudud) tak boleh dilaksanakan sebab tak cukup syarat nak laksana hukum ini, itu kena faham.

"Masalah pengangguran diselesaikan dulu baru (hudud) dilaksanakan," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengadakan ceramah Pra-Bubar Parlimen di Kuala Berang, di sini, semalam. - Bernama


apa la Pas ni..dulu sibuk marah Tun M, sebab Tun M tak nak laksana kan hudud..bila ditanya mengapa Pas tidak melaksanakan hudud di negeri yg dipegangnya seperti Kelantan dan Kedah..jawapan yg diberikan oleh wakil Pas nmpk tidak meyakinkan..ternyata mereka ni hanya ber omong kosong tentang hudud dan niat nya tidak lain tidak bukan hanya untuk meraih undi..

anda fikirkan sendiri...

Posted by Pandikar Mastoor

1 comment:

  1. Slm .. Pohon kerajaan tunaikan SEGeRA hajat PAS utk jalankan HUDUD ..

    ReplyDelete