Thursday, August 9, 2012

3 comments:

 1. Haram, berdosa undi DAP (Utusan Malaysia 7 Ogos 2012)
  Sekadar pandangan....
  Penulis ingin memtik laporan akhbar yang melaporkan seprti dibawah:-
  `KOTA BHARU 7 Ogos - Adalah haram dan berdosa untuk umat Islam menyokong DAP yang secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.
  Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah berkata, umat Islam juga tidak boleh menyokong mana-mana pihak yang bekerjasama atau menjalin pakatan dengan DAP pada pilihan raya kerana sokongan itu akan turut membawa kemenangan kepada DAP.’
  Saranan dan pendapat Pengasas Pondok Geting Tumpat dan seterusnya Mufti Pahang ini pasti mendapat maklumbalas dari pihak PAS khasnya dengan mengeluarkan `fatwa’ yang menghalalkan ahli PAS mengundi DAP dan atau kumpulannya. Ini di buat supaya rakyat Islam akan menjadi was-was dan akan timbul cerita Pengasas Pondok Geting tersebut dibayar oleh UMNO/BN. Ustaz Abdullah ada dendam kesumat terhadap Tok Guru Nik Aziz. Seterusnya Dr Asri yang mempertikaikan saraan haram mengundi DAP. Beliau berkata bagaimana pula dengan wakil rakyat bukan Islam dan lebih berat Menteri atau Timbalan Menteri bukan Islam? Beliau bermaksud haram juga mengundi mereka. Jadi permasalahan ini berlanjutan dengan adanya ulusan ulasan para cendiakawan ini. Penulis harap Sinar Harian dan Wacana Perdana akan menganjurkan debat dan melibatkan mereka semua ini. Ajak penceramah PAS, UMNO, Dr Asri, Ustaz Kazim, Ustaz Azhar dan Ustaz Fathul Bari berdebat.
  Saya kuatir saraan ini tidak diambil berat oleh pengikut PAS dan yang lebih menyedihkan ianya di laporkan oleh UTUSAN MALAYSIA, yang pada presepsi pengikut PAS adalah PEMFITNAH TERBESAR di Malaysia. Pengikut PAS akan menolak terus saraan tersebut walaupun saraan tersebut adalah betul.
  Pandangan saya saraan haram dan berdosa mengundi DAP ini mesti disampaikan kepada pengikut PAS secara direct (macamana?) selain daripada maklumat tambahan kepada rakyat Malaysia yang `silent majoriti’. Utusan Malaysia sensatif kepada pengikut PR. BN perlu mencari jalan yang sesuai menyembarkan saranan tersebut.
  Ikhlas dari
  Nasirwise.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. HENTAM PAS BERANI LAA..CUBA HENTAM KERAJAAN TENGOK...SEDANGKAN KERAJAAN YANG ADA KUASA LAH YANG KITA KENA TEGUR BANYAK..HENTAM PAS ADA APA BUKAN ADA KUASA PUN...MANA ADA USTAD BERANI TEGUR KERAJAAN SELAIN DR ASRI...TOKSAH DOK BELAGAK LAAA SETAKAT HENTAM PAS...NI LAGI SATU UNDI DAP HARAM...YA MARILAH BERI UNDI PADA MCA MIC PPP GERAKAN..AKAI TAK DAK...

  ReplyDelete
 3. celik mata luas2.. dasar perkongsian dlm BN selama ini sgt memihak pd org melayu/islam dlm persekutuan atau negeri Byk jawatan strategik dlm kementerian diterajui bangsa melayu.

  buka telinga lebar2, dasar perkongsian pakatan haram dlm PRU12 mengangkat org melayu/islam kah?

  cth dulu.. Dr Hilmi Yahaya menjadi exco Hal Ehwal Tanah walaupun Koh Tsu Koon menjadi Ketua Menteri

  cth skrg...LGE rembat abis...sampai kekawan sendiri pun frust...itu yg kuar label tokong yg sombong..Saleh Man sampai ujung2 je leh rasa jadi boss MAIP.tak kan nk bangga klu setakat kongsi kuasa jenih ni..hehehehehe

  itu yg beza klu ko pangkah pakatan haram vs BN...Akai jgn tumpui  ReplyDelete