Sunday, December 2, 2012

Nik Aziz & Isteri Serta Wakil-Wakil Rakyat PAS Dapat Agihan Tanah PKINK Di Mukim RelaiPendedahan terbaru dari Kelantan dan dihebahkan di Kuala Lumpur mengatakan tanah MB Kelantan TG Nik Aziz di Lot 51 dan isterinya Tuan Sabariah di Lot 29, Mukim Relai.

Bukan sahaja MB suami isteri, ramai lagi wakil-wakil rakyat PAS yang mendapat agihan tersebut..

Menurut Dato' Alwi Che Mat, lot-lot tanah tersebut adalah hasil dari pecah sempadan yang dilakukan oleh anak syarikat Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan (PKINK), Darul Naim Agro Management Industries Sdn Bhad (DAMAI).

Dari maklumat laman web PKINK, aktiviti DAMAI di Mukim Relai adalah seperti berikut:-

    Projek Ladang Rakyat Dataran Rabuah (LRDR) Mukim Relai, Gua Musang

    Maklumat Projek :-

    LRDR Mukim Relai, Gua Musang telah dibangunkan oleh DAMAI pada tahun 2000 diatas tanah seluas 1500 ekar (400 ekar Fasa I) setelah mendapat sambutan yang mengalakkan di Projek LRDR Jeli.Ianya terletak di tepi jalanraya antara Kuala Krai dan Gua Musang iaitu 65 km ke Gua Musang dan 55 km dari Kuala Krai.Status pemilikan tanah adalah secara pajakan selama 99 tahun.

Andainya lot-lot tanah yang disebutkan adalah termasuk dalam projek di atas, maka ini elok benar 'Projek Ladang Rakyat' diubah namanya kepada 'Projek Ladang Wakil Rakyat Kelantan'.

Pendedahan penuh Alwi terkandung dalam video di bawah:-


0 comments:

Post a Comment