Saturday, October 6, 2012

SAH!! SIJIL HALAL TIADA DALAM KEDAI OLD TOWN WHITE COFFEE!!

Peringatan kepada seluruh umat Islam..
Jangan lagi singgah di OLD TOWN WHITE COFFEE!  Ini kerana status halal 100% bagi kopitiam ini amatlah diragui sehingga ke hari ini.  
Belum ada lagi pihak yang mengesahkan status halal premis ini.  Sebelum ini, media pernah memaparkan perihal Old Town White Coffee yang pernah dibangkitkan oleh Sdr Armand Azha Hj.Abu Hanifah di mana pemiliknya Ngeh Koo Ham, secara terus terang di laman tweeternya memperlekehkan isu halal ini yang walaupun isu minuman kopi yang dijual di premis ini.  
Harap kita semua sebagai orang Islam prihatin sementara pihak yang berkenaan sedang menjalankan siasatan.
Bukan dipaparkan untuk boikot kedai ini, tetapi untuk memberitahu kepada umat Islam, kita digalakkan mencari kedai yang halal untuk makan. Agar amal ibadah kita akan terus diterima.

2 comments:

  1. Orang Melayu yang menjadikan Islam sebagi ugamanya hendaklah menjauhi kedai makan bukan Islam terutamanya OLD TOWN WHITE COFFEE yg nyata dimiliki bukan Islam lebih-lebih lagi pemiliknya Cina kafir Ngeh Koo Ham, secara terus terang di laman tweeternya memperlekehkan isu halal. Ini bermakna ia juga memperlekehkan Ugama Islam, Orang yang berugama Islam bukan sahaja makan makanan halal tetapi disediakan oleh orang Islam. Tetapi jika Islam atas nama saja ikut suka lah.

    ReplyDelete
  2. aku memangx pegi kedai2 mcm ni?tambah kalau pemiliknya DAP laknatullah...si ngeh babi haram jadah ni spesis komunis..mesti dinyahkan dari bumi malaysia nih....

    ReplyDelete