Tuesday, October 23, 2012

Muhyiddin: BN Tidak Kisah Nik Aziz Bertanding Atau TidakKAJANG - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata Barisan Nasional (BN) tidak kisah sama ada Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan bertanding atau tidak dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang.

"Itu hak dia, saya tiada hak nak komen terpulang kepada kepimpinan Pas jika fikir beliau (Datuk Nik Aziz Nik Mat) masih bertenaga dan tajam fikiran, saya tak nak komen lebih terserah kepada rakyat untuk menilai," katanya.

Muhyiddin yang juga Timbalan Pengerusi BN dan Timbalan Presiden Umno berkata, BN telah pun bersiap sedia dengan jentera pilihan raya dan menawarkan kepimpinan yang berwibawa untuk bertanding di negeri tersebut.

Muhyiddin diminta mengulas laporan yang membayangkan Mursyidul Am Pas itu akan bertanding dalam PRU13.

“Apa yang pasti BN akan menawarkan kepimpinan berwibawa untuk bertanding termasuk calon yang bakal dinamakan menjadi Menteri Besar sekiranya diberi mandat untuk mentadbir Kelantan,” katanya kepada pemberita di Batu 14, Hulu Langat dekat sini.

Beliau berharap rakyat Kelantan memberi perhatian terhadap perkara ini dan dapat membuat perbandingan berhubung siapa yang lebih layak memimpin negeri itu dan ia bukan terhad atas tokoh agama sahaja bagi menyelesaikan isu-isu berbangkit di negeri itu.

"..dari segi pentadbiran, pengurusan menyelesaikan masalah isu-isu berbangkit di negeri itu termasuk soal air yang tidak dapat diselesaikan, kemiskinan tegar masih banyak dan isu-isu sosial... itu juga perlu diberi perhatian," katanya.

"Harap rakyat Kelantan dapat buat perbandingan siapa yang lebih bersesuaian dan layak bukan atas tokoh agama sahaja," katanya.

Muhyiddin berkata, hanya rakyat Kelantan yang mempunyai jawapan berhubung apa yang akan berlaku ke atas negeri itu dalam tempoh lima tahun akan datang sekiranya Nik Abdul Aziz bertanding pada pilihan raya akan datang dan sekali lagi menjadi menteri besar.

"Saya tidak boleh jawab hanya orang di Kelantan yang boleh menjawabnya," katanya. - Bernama

2 comments:

 1. LANTAK LA KELANTAN TU. DAH SAH LA DIORG TU SAYANG NAK MAMPOS KAT NABI NIK AZIZ. BIAR JER, XDE AIR BERSIH PUN XPE SEBAB ITU TAKDIR. DERMA PADA PAS ADALAH JIHAD SUPAYA BILA MAMPOS NANTI MATI SHAHID TANAM JER MCM MATI KATAK..

  ReplyDelete

 2. UMNO MEROYAN DGN TGNA...  PEMIMPIN BERIMAN, ALIM, AMANAH & ADIL tetap sentiasa diredhai, menarik rahmat Allah dan mustajab doanya.

  mengapa orang2 mukmin memilih & melantik pemimpin yg jahil & fasik, dengan meninggalkan pemimpin2 yg alim & adil?


  TGNA pemimpin ummah, legenda politik Islam nusantara .... hanya Umno parti setan yg mencemburuinya....

  Allahu Akbar!


  PRU13 tetap undi ABU...

  ReplyDelete