Friday, March 30, 2012

Menipukini dan HaprakDaily Kantoi Lagi !!!

Laporan Harakahdaily...

Ish..ish…memalukan dan melampau.

Isteri Hoslan Hussein - Noorliza Mohd Isa - suaminya yang dipenjara di Penjara Kajang turut menjadi imam kepada banduan lain ketika solat berjemaah.

Malah, walaupun sedang menjalani hukuman penjara setahun kerana membaling kasut ke arah hakim, Hoslan dikatakan meneruskan tanggungjawab dakwah apabila dikatakan sudah berjaya mengislamkan dua saudara baru dan mengajar agama dalam penjara.

Semalam, akhbar Harakah Daily melaporkan dan memetik kata-kata Noorliza Mohd Isa bahawa suaminya telah mengislamkan dua orang banduan selain mengajar fardu ain serta menjadi imam kepada banduan lain ketika solat berjemaah.

Akhbar rasmi PAS, Harakahdaily memetik Noorliza sebagai berkata: "Alhamdulillah, beliau berjaya mengislamkan dua orang banduan selain mengajar fardu ain di dalam penjara," katanya dalam laporan Harakahdaily itu.

Namun, hari ini Jabatan Penjara Malaysia menafikan dakwaan sebuah media online (Harakahdaily lah tu) berhubung bekas imam yang dipenjarakan atas kesalahan menghina mahkamah selepas membaling selipar ke arah hakim, yang didakwa mengislamkan dua banduan dan menjadi imam di penjara Kajang.

Ketua Unit Perhubungan Awam Jabatan Penjara, Supri Hashim dalam satu kenyataan berkata, pihaknya telah menghantar pegawai untuk menyiasat perkara tersebut .

Hasilnya?

Siasatan mendapati laporan itu tidak tepat dan boleh mengelirukan orang ramai. Ibu Pejabat Penjara telah menghantar pegawai untuk menyiasat laporan media berkenaan kerana mendapati ia bertentangan dengan tatacara dan prosedur jabatan, katanya.

Supri berkata, berasaskan prosedur yang diguna pakai oleh Jabatan Penjara, urusan pengislaman seseorang banduan dilaksanakan secara teratur dan melalui Jabatan Agama Islam dan bukannya banduan lain.

Laporan Malaysiakini Mengenai Imam Hoslan semalam
Tak taulah dengan Harakahdaily ini…bukan main lagi main story itu untuk menunjukkan bahawa ia menyokong dan membela orang yang benar dan ‘berbakti pula kepada Islam’.

Nak tergelak tu….Malaysiakini turut memetik berita berkenaan.

Kedua-duanya sudah kena main dengan isteri Hoslan…kesian, kesian!!!!!!

1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete