Friday, March 23, 2012

Nik Aziz mahu jadi artis, Bob Lokman dah jadi ulama







Dengar khabarnya, Mursyidul Am Pas Datuk Abdul Nik Aziz Nik Mat mahu rakyat menganggap beliau seumpama seorang artis atau dalam ertikata lainnya beliau mahu diiktirafkan sebagai seorang seniman ataupun artis sepanjang zaman.

Tetapi yang peliknya, dunia artis yang pernah menjadi tempat bekas pelawak dan pelakon Bob Lokman mencari rezeki itu pula yang dipilih oleh Menteri Besar Kelantan itu. Kenapa ye Datuk Abdul Nik Aziz tak pilih bidang sukan ke, bidang tinju ke, bidang gusti ke mahupun bidang pertanian sebagai pilihan lain selain daripada bidang politik.

Seperti yang kita semua sudah sedia maklum, Bob Lokman sejak beliau terjun dalam bidang agama dan bergelar sebagai seorang ulama, teruknya beliau mencerca, mengutuk serta menghina cabang seni iaitu dunia seni yang beliau beliau pernah turut berada di dalamnya. Macam-macamlah Bob Lokman kata mengenai dunia seni.

Jadi macam terbalik pula apabila tokoh agama seperti Datuk Abdul Nik Aziz telah memilih untuk dirinya dianggap sebagai seorang artis sedangkan Bob Lokman telah bermatian-matian sebelum itu menggambarkan kepada masyarakat bahawa dunia seni penuh dengan segala perkara yang kurang baik.

2 comments:

  1. macam2 gila dah orang pas ni...maaf cakap...muka ostad bob loklarq bertambah gelap sejak join parti ajaran syaitan ni...
    muka negro nigeria lagi bersih aku tengok..

    ReplyDelete
  2. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete