Friday, June 8, 2012

Brig Jen (B) Datuk Abdul Hadi Mengaku Memfitnah Najib Dengan Scorpene???!!!



Sementara itu Pengerusi Majlis Rundingan Keselamatan Keadilan, Brig Jen (B) Datuk Abdul Hadi Abdul Khatab berpendapat skandal tersebut berpunca dari pemusatan kuasa di tangan menteri.

Menurutnya, dari pengalaman beliau berkhidmat dengan angkatan, salah satu perkara yang harus dikaji serta merta ialah campur tangan dan kuasa menteri yang terlalu besar sehingga melunturkan pendapat panglima-panglima angkatan tentera.

"Pengaruh Menteri dan lantikan politik serta pegawai bukan tentera yang terlalu besar boleh mendatangkan kesan buruk pada strategi dan taktik pertahanan negara, apatah lagi apabila ia bukan bidang kepakaran mereka," katanya.


sumber : KLPOS



SIAPA SEBENARNYA BRIGADIER JENERAL DATO' ABDUL HADI BIN ABDUL KHATAB

Dato' Abdul Hadi Al Khatab telah dilucutkan pangkat Brigadier Jeneral TUDM berdasarkan
Perenggan 4 dan 5 PMAT Bilangan 1 Tahun 1975, beliau telah dibatalkan tauliah daripada Perhidmatan Angkatan Tentera dibawah Seksyen 9, Akta Angkatan Tentera 1972



Dato’ Abdul Hadi bin Abdul Khatab telah dilantik sebagai Presiden Majlis Rundingan Keselamatan (MRK) PKR. Sebagai sahabat karib beliau, saya ingin mengucapkan syabas kepada Dato’ di atas perlantikan tersebut. Saya percaya bahawa rakan taulan yang lain pun turut gembira. Di dalam kegembiraan ini, saya rasa amat kecewa dengan beliau kerana sanggup ‘menggigit tangan yang menyuap’ beliau selama ini kerana kepentingan peribadi dan rakus untuk menjadi calon PKR pada PRU 13 kelak.

Menyertai PKR kerana merasakan beliau teraniaya dan telah dizalimi



Dato’ Abdul Hadi seorang yang mudah mesra dengan rakan-rakan dan petah berbicara. Namun, sejak awal lagi Dato’ Abdul Hadi dianggap amat licik dan bijak mengambil kesempatan terbuka serta seorang yang pentingkan diri sendiri di kalangan rakan-rakannya. Beliau memiliki sifat ‘panas baran’ dan seringkali mempamerkan sikap anti-establishment.

Terdapat ramai juga di kalangan staf beliau menghubungi saya dengan memberitahu secara ikhlas bahawa beliau sentiasa mengambil kesempatan untuk mark-up harga asal bagi memperoleh komisen peribadi daripada kontraktor/pembekal berbentuk wang tunai secara sulit dan terancang. Beliau amat bijak dalam aspek ‘penipuan’ ini tanpa meninggalkan sebarang bukti kukuh untuk diambil tindakan oleh pihak ATM.

Gambar Hiasan - Contoh enjin jet pesawat F-5E yang telah hilang di Matra 1, Pangkalan Udara Kuala Lumpur. Enjin berkenaan dibawah seliaan beliau selaku Panglima Logisitik Udara



Beralih kepada insiden kehilangan enjin pesawat pula, beliau dengan bangganya mendakwa bahawa orang yang terlibat telah ditangkap namun beliau terlupa bahawa beliau sebagai Pemerintah ketika itu bertanggungjawab sepenuhnya ke atas semua aspek keselamatan termasuk keselamatan enjin pesawat tersebut.

Persoalannya, bagaimana PKR boleh mempercayai dan yakin terhadap beliau sebagai Presiden MRK masih menjadi tanda tanya. Tapi……perkara sebegini tidaklah menghairankan kerana PKR itu sendiri Penipu Rakyat.

Demi kepentingan peribadi, beliau juga disifatkan sebagai ‘pengkhianat negara’ kerana beliau pernah mendedahkan maklumat strategik TUDM dalam siri ceramah beliau walaupun faktanya tidak tepat dan merupakan pembohongan melampau.


Klik, Artikel penuh PENGKHIANAT NEGARA



Tunggu artikel selanjutnya ...

Kes salah laku penyelewengan sewaktu BRIGADIER JENERAL DATO' ABDUL HADI BIN ABDUL KHATAB menjawat jawatan sebagai Panglima Logistik Udara dan tindakan disiplin yang dikenakan turut akan didedahkan tidak lama lagi.

TQ : GWM

8 comments:

  1. Bagaimana saorang bekas tentera boleh bercakap pada khalayak mengenai ketenteraan terutama tentang perkara-perkara "SULIT ATAU CONFIDENTIAL" walau pun salepas persaraan. ATM dan Kerajaan Malaysia tak ada undang-undang ka??? menteri boleh jawab kot...

    ReplyDelete
  2. Askm Hadi.. Ghaz la. How come you were a Logistics Chief when you were not qualified and certified? No wonder there was a mess. You appear frustrated and hence join the opposition...... Not fair to the Service. Not at all. I am ashamed of you as a friend, really...

    ReplyDelete
  3. Anon 8 11:34
    Siapa yang bercakap pasal "Sulit and Confidential" I thought the article written kat atas tu "Sulit and Condidential". Alamak you ingat menteri nak jawab. so just don't start it.

    Anon 9 8:12.
    Salam Ghaz... what make you think I am your friend and you don't have to be ashamed as I don't thing I need to be your friend. Get your facts right as I was never a Logistic Chief as you claimed as Logistic chief sits in MINDEF brother- you are forever confused!. Are you telling me you are qualified and certified? or are you trying to say that you have such paper qualification... wow. Now tell me who created the mess now or it has been in existence for a long time unresolved or you wanna bet so that we see all the screwing up...
    Whatever my political inclination is not for you to evaluate. Tak kan you tak tahu "bagi ku agama ku, bagi mu agama mu" itu firman Allah SWT so what is the big deal that make you feel ashamed. Don't tell me you want to impose your political belief. Way to go beb!.. with your qualification and certificate. anyway I am not ashamed of you Just give me a call so that you will not be forever confused.
    Kalau tak tahu tak payah nak buat cerita la. I am available to debate any time any where. You open it up and I will fill in the blank... kita tengok siapa yang kena.

    ReplyDelete
  4. Contoh Terbaikkkkkkk Seekor Brig Jen (B) Datuk Abdul Hadi yang dilahirkan oleh ATM. Sendiri fikirlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. who the hell are u...to judge people

      Delete
  5. orang kena tangkap khalwat pun turun pangkat. kenapa hilang enjin kena pecat. senang cakap la. kalau dalam tentera la, kalau tugas jaga enjin. aku tak fikir org yg jaga enjin nak curi enjin, sebab last kali kalau tangkap dia kena dulu sebab tugas dia jaga enjin. selalu kalau jabatan kerajaan, hilang benda mesti org luar punya kerja. paling tidak yg pegang kunci pintu jabatan. selalu siapa yang pegang kunci rumah, kalau tak org atas. dalam kerajaan BN memerintah, aku tak percaya org yg dalam service curi enjin sebab banyak sanagt yg kena kambing hitam. sudah2 la kamu pedajai jen. hadi. masa dia tak masuk PKR. takda sapa serang dia. bila dia masuk PKR, macam blog dicipta utk serang dia. perangai yg serang dia macam org yahudi zaman nabi. bila sahabat nabi yg baik, beragama islam bersama dgn org yahudi, semua perkara baik. bila peluk islam, sekelip mata, bertukar jadi iblis. atau yg buat blog ni iblis. syabas jen. hadi, esok kita breakfast sekali, jangan layan puak kawan iblis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul lain la macam pencacai umngok...dewan orang ramai kunci yang dia pegang habis kerusi meja bawa balik....lepas tak mengaku...alih-alih tengok belakang rumah bagus punya set sofa...suku sakat bee Ends biasa la buat kerja ni ....terang-terang lagi bersuluh depa berani kebas....apatah lagi kalau main wayang....aku tak perlu masuk tentera pun aku dah agak yang kebas barang-barang ni bukan org dlm ......tapi yang ajar buat kerja-kerja macam ni pun menteri umngok juga...kalau tanah yang dok depan mata pun boleh rembat ...ini kan pula enjin yang dok diam macam tu.....peluang depan mata ...sapu je la....mesti ada informer...dok lama perhati....patut yang kena pecat 1.Menteri pertahan dan timbalan menteri pertahan ,2. panglima angkatan tentera, 3. panglima tentera udara dan yang ke empat sekali Perdana menteri la..masalahnya bukan sebab engin hilang masalah utama ialah bagaimana untuk menutup kelemahan tahap keselamatn yang membolehkan rahsia seperti ini terkeluar dan bagaimana untuk mendapatkan kembali emjin tersebut...ini terbukti seperti mana berlaku kes pencerobohan di lahat datu....sebab kita tidak punya pemimpin yang boleh bertindak dan mengeluarkan keputusan dan arahan dengan bijak dan sempurna......abd hadi merupakan mangsa keadaan seperti juga anuar sewaktu dipecat..ini kezaliman....fikir-fikirla

      Delete
  6. Panglima Logistik Udara....sorry, there is no such position in the RMAF. Panglima Markas Logistik Udara or AKS Material Udara. Yes, since he was the Panglima Markas Logistik Udara back then....there were some facts that been considered which had put him as fully responsible on those missing engines. Besides that main issue, there were few other investigations of many wrong doings/unethical conduct that had happened in that Logistic HQ during his time as a chief which had led few officers been terminated as well. I hve the details but it is all private and staff in confidential which cannot simply be exposed whenever we like. Anyway, that was the past....human is not perfect. I wish Dato' all the best and good luck in your coming election.

    ReplyDelete