Monday, August 13, 2012

"Undi PAS Sama Dengan Undi DAP, PKR"- Anwar


Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah berkata ‘undi PAS sama dengan undi DAP dan PKR’.

Beliau berkata demikian ketika berkempen untuk calon PAS, Dr Zulkefli Mohamad dalam Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas, Kelantan pada tahun 2010.

“Kita mahu angkat, wakil Zulkifli Mohamad, calon kita, lambang dia PAS..you undi Zulkifli Mohamad sama macam you undi PAS, macam undi DAP, macam undi Keadilan.

“You sokong Zulkifli Mohamad sama seperti you sokong Ustaz Hadi, you sokong Lim Kit Siang, you sokong Anwar.

“Ini dia, kita punya semangat sekarang,” katanya.

Dalam pilihan raya kecil itu, Zulkifli Mohamad telah tewas kepada calon UMNO, Abdul Aziz Yusof dengan majoriti besar 1,190 berbanding pilihan raya umum 2008.

Pilihan raya kecil itu dibuat ekoran wakil rakyat dari Pas, Allahyarham Chek Hashim Sulaiman telah meninggal dunia pada 27 September 2010.

Sebelum ini, Allahyarham berjaya memenangi kawasan itu dengan majoriti 646 undi.

2 comments:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://tinyurl.com/UinvestWorld


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete
 2. salam sejahtera blogger...tolong link blog saya...
  www.devvenkumar.blogspot.com
  terima kasih

  ReplyDelete