Tuesday, September 4, 2012

CERAMAH ANWAR JADI KECOH

MASJID. Tempat orang Islam melakukan ibadah khusus dan sunat. Termasuk dalam hal ehwal ibadat ini banyak. Menggunakan masjid sebagai tempat berceramah politik itu bukan ibadah tapi bidaah. Masjid dan surau di bawah pentadbiran dan kawalselia Majlis Agama Islam dan Jabatan Agama Islam bagi setiap negeri-negeri. Bertindak mewakili pihak-pihak tersebut ialah Ahli Jawatankuasa Masjid. Bilamana AJK Masjid terlalu ramai di lantik dari kalangan orang Politik maka masjid jadi tempat berpolitik.

PAS Kelantam di bawah Pok Nik dan Hj Hadi merupakan orang yang bertanggungjawab membawa politik ke dalam masjid. Kuasa mereka melebihi kuasa YDPA dan Sultan sebagai Ketua Agama. Majlis Agama dan Jabatan Agama pun tidak mampu hendak mengekang kedua pemimpin tersebut.

Kedua pemimpin tersebut mampu memberi kuasa dan keizinan kepada mana-mana orang untuk memasukki mana-mana masjid dan melakukan apajua aktiviti berkaitan politik. Begitu juga dengan Anwar Ibrahim dan parti politik PKR. Nampaknya tidak ada pihak berkuasa yang berani tampil mengenakan tindakan ke atas mereka yang disebutkan tadi.

Dalam masa yang sama usaha Nasharuddin Mat Isa mengembalikan semula PAS ke jalan perdamaian dengan UMNO telah menampakkan hasil positif. Nik Aziz turut bersuara membantah kelakuan memijak, membakar dan memberakkan gamba DS Najib oleh peserta JANJI KOTOR. Pendirian Nasharuddin Mat Isa pula di sokong kuat oleh Dewan Ulama PAS Pusat dan Haron Din.

Usaha Anwar Ibrahim untuk berpolitik di dalam masjid nampaknya tak kesampaian bilamana PERKASA KOTA SETAR mengambil tindakan segera menghalang beliau. Tindakan PERKASA KOTA SETAR telah mendapat reaksi daripada samseng dan gengster pakatam jahanam.

Sejak 2008, Pakatam Jahanam menggunakan masjid untuk aktiviti berpolitik. Segala amaran dan larangan berpolitik dalam amsjid tidak diendahkan oleh Pakatam Jahanam. Kerana itulah PERKASA KOTA SETAR bertindak sendirian.

Insiden pada kali ini membuktikan betapa bahayanya Budaya Politik Ganas dan Samseng bawaan Pakatam Jahanam. Sedikit demi sedikit Pakatam Jahanam merosakkan anggota masyarakat. Selagi Pakatam Jahanam tidak dibenamkan sedalam-dalamnya ke dalam bumi selagi itulah benih-benih dan bibit-bibit kejahatan akan menjangkiti anggota masyarakat di Malaysia.

Tolak Pakatam Jahanam, semuanya selamat.

3 comments:

 1. Salam,

  Ambil iktibar dari apa yang berlaku...cuba renungkan, sekiranya Allah turun balanya kepada semua yang ada disitu (contoh: masjid runtuh)..nescaya yang terkorban adalah termasuk yang beriman dan juga yang tak beriman..(tak kira Anwar ke Mahfuz ke Perkasa ke)...semua sekali akan terbunuh...nauzubillah.

  ReplyDelete
 2. Tahniah Anuar! Anda patut bangga kerana telah mencemarkan rumah Allah!

  ReplyDelete
 3. Jemaah mana x bengang seorang kaki pelacur nak tunjuk pandai mengajar islam kat orang, bertaubat dulu la pak sheikh anwar, p la buat haji dulu

  ReplyDelete