Saturday, September 8, 2012

Pelajar Tunjuk Punggung Mohon Maaf Kepada PM

Pelajar kolej swasta Muhammad Ammar A Rahman, 19, yang melondehkan seluar menghina Perdana Menteri semasa malam Ambang Merdeka baru-baru ini, secara peribadi memohon maaf kepada Datuk Seri Najib Tun Razak dan seluruh rakyat Malaysia.

Pada satu sidang media dirumah keluarganya sebentar tadi, Ammar berkata, dia menyesal dengan apa yang dilakukan dan berjanji tidak akan mengulangi perbuatan sedemikian.

"Saya tidak dibayar oleh mana-mana pihak," tambahnya

Ammar juga berkata, segala apa yang dilakukannya pada malam 30 Ogos adalah atas kerelaan sendiri tanpa dipengaruhi mana-mana pihak.

Sebelum ini bapa Ammar telah meminta maaf secara terbuka kepada perdana menteri atas perbuatan biadap anaknya, dan berhasrat untuk bertemu Datuk Seri Najib demi menyatakan kekesalannya.

Lantaran itu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib segera memberi reaksi bahwa beliau sedia memaafkan siapa saja, dan sanggup bertemu ibubapa Ammar pada bila-bila masa

5 comments:

 1. Perkataan maaf mudah diucapkan terutama sekali apabila ada kerugian yang menimpa diri. Kalau tiada tindakan daripada pihak IPT, rasa enyap je ni. Kalau minta maaf apakah komitment yang dibuat oleh pesalah. Maaf ke apa ke DAM (denda/hukuman tetap kena. Kalau maaf lepas tu balik tidur tak ada apa-apa pengajaran pun. Hukuman kena jalan juga. Dia ni boleh minta balajar kat IPT mana yang dia suka. UNISEL tak offer ke.

  ReplyDelete
 2. Itu salah seorang Hero Melayu he he he. Yang susah emak bapa dia dah pasti satu kampung kutuk keluarganya sebab melahirkan seorang Hero Melayu Biadap serta Kurang Ajar. Bagi aku tiada maaf bagi mu!! Dapat belajar hingga ke IPT tapi masih tidak bersyukur. Ayah aku berjuang di zaman komunis tapi Hero Melayu seperti ini juga yang merosakkan keamanan di Malaysia.

  ReplyDelete
 3. Terbaca komen iklan bedak paling atas, terus aku terlupa nak komen apa! Sial betul..

  ReplyDelete
 4. yg susah makbapak budak ni jugak.. tak ada sapa yg ambik tau bila dah kena tangkap..

  mana puak2 PR ni...?? diorg semuanya senang lenang, gumbira misi pergunakan budak2 ni dah berjaya..kena tangkap jawap sendiri..

  kasian jadi balaci percuma, pemimpin yg diagong2kan tu langsung tak ambik tau.. ingatkan pandai tapi bodoh

  ReplyDelete
 5. RAMAI DAPAT 8A 10 12A 15A tetapi bila sampai bab ini kenapa otak semua lebih bangang drp lembu???? biar dia rasa. jgn ade kolej swasta bagi dia study lagi. dia sama mcmm cina2 babi najis kat msia yg x senang org melayu berkuasa. dah la kuasa org melayu semakin terhakis wujud plak puak mcm anak hanjeng ni sokong bapak suka main lubang taik plak.... habis la KOTOR KEJI JIJIK BUSUK SATU MALAYSIA NI kalau aku pandai ilmu hitam, mmg aku hantar santau dan busung kat anwar ibrahim.... aku terHINGIN sgt nak tgk melayu najis taraf babi ni mampos, dan kalau boleh tuhan malukan dia mcm mana tuhan tunjukkan masa mayat KHOMEINI LAKNATULLAH sebelum di tanam....

  ReplyDelete