Monday, September 3, 2012

Nik Aziz Marah Pijak Gambar PM !!!


Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menyifatkan tindakan segelintir pihak memijak gambar pemimpin negara pada malam sambutan ambang merdeka di Kuala Lumpur Khamis lepas sebagai amat memalukan dan mendukacitakan.

Beliau berkata tindakan itu langsung tidak mencermin serta melambangkan sikap masyarakat yang bertamadun saling hormat menghormati diantara satu sama lain.

"Kerja ini bukan kerja orang Melayu dan orang Islam. Orang Islam pun tidak, orang Melayu pun tidak.

"Ini sangat mendukacitakan dan memalukan, gambar yang saya tengok itu bukan Melayu (yang melakukannya).

"Kita orang Islam diajar jangan buat kepada orang lain. Kalau orang lain buat kepada kita, (maka) kita akan marah,"

Beliau mengulas tindakan biadab sebilangan peserta Perhimpunan Janji Bersih yang memijak gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor pada malam sambutan itu di Dataran Merdeka.

Nik Aziz juga tidak bersetuju dengan tindakan peserta perhimpunan itu yang dikatakan menukar bendera Jalur Gemilang dengan bendera baru berwarna merah putih seakan-akan bendera Singapura.

Menurut laporan, parti pembangkang akan menggantikan Jalur Gemilang jika mereka berkuasa.

Nik Aziz berkata bukan perkara mudah untuk menukar bendera sesebuah negara kerana melibatkan pelbagai prosedur sebelum boleh ditukar.

"Nak ganti bukan senang, kena bincang bertahun, apa tujuan kita tukar bendera...bendera kita sudah diterima masyarakat dunia, tidak ada cacatnya," kata beliau.

2 comments:

  1. DAH LA POK NIK... JGN NAK BERLAKON !!!

    DLM HATI "MAPOHMU NAJIB " KAN KAN KAN????

    ReplyDelete
  2. HHAHAHAHAHA PERTAMA KALI KELUAR KENYATAAN YANG BERNAS YANG AKU DENGAR DARI POK NIK...

    ReplyDelete